КРИБ сред основателите на престижна организация за решаване на спорове

КРИБ е сред учредителите на Международната организация за предотвратяване и уреждане на търговски спорове (ICDPASO). Създадена е в четвъртък в китайската столица Пекин, съобщиха от най-голямата работодателска организация у нас.

КРИБ е единодушно избрана и за член на надзорния (контролния) съвет на ICDPASO по време на първото общо събрание. Конфедерацията бе и един от двигателите в продължилия над 2 години процес на създаването на Международната организация за предотвратяване и уреждане на търговски спорове.

Тя е основана от Съвета за насърчаване на международната търговия на Китай (CCPIT) и Китайската камара за международна търговия съвместно с индустриални организации и агенции за правни услуги от над 30 страни и региони. Сред тях са такива от Европейския съюз, сред които България, Италия, Белгия, Полша, както и Сингапур, Русия, Мексико, Малайзия.

КРИБ: Никога не сме искали национализация на нечий бизнес в България

Организацията е един от многостранните съюзи за сътрудничество между страните - участнички в глобалната стратегия за развитие на правителството на Китай “Един път, един пояс”. Създаването ѝ е отговор на растящата нужда от механизъм за разрешаване на търговски спорове, възникващи при реализацията на инфраструктурните проекти в рамките на инициативата.

У нас единствено КРИБ е получила покана да бъде сред основателите на ICDPASO от Съвета за насърчаване на международната търговия на Китай (CCPIT).

Според работодателската конфедерация това е признание за дългогодишните ѝ усилия да подпомага изграждането и задълбочаването на двустранните бизнес отношения между Китай и България.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет