Затварят клубовете на пенсионера в община Търговище

Преустановяват се посещенията в пенсионерските клубове на територията на община Търговище, считано от 15 октомври до 30 ноември 2020 г. Това е записано в заповед на кмета Дарин Димитров. Мярката е във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на общината, съобщиха от пресцентъра.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16083

Изчаква се становището на Регионалната здравна инспекция за преминаването на общинските училища към обучение в електронна среда.

Здравната система в област Търговище е претоварена

Заради увеличения брой на случаите през последните дни, област Търговище попада в т.нар. "червена зона". Това означава, че заразените с коронавирус в последните 14 дни са над 120 на 100 000 души население.

Кметът Дарин Димитров апелира гражданите да ограничат контактите си за период от поне 10 дни, да не се посещават увеселителни заведения и мероприятия на закрито. Контролът на разпоредените мерки ще се осъществява от кметовете на кметства, кметските наместници, контрольорите на Общината, съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи, Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция по безопасност на храните.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16083

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.14 | 22:49
    За да се спазва хигиена при корона вируса, трябва копчетата на явтобусите за отваряне на вратите да се изолират и премахнат във склад. Защото да не ги натискат по навик. Шофьора трябва да отваря вратите.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет