Учителка в детска градина в Ловеч и служител на МВР-Троян са с COVID-19

  • 13 октомври 2020 12:36

  • 382
  • 0
Учителка в детска градина в Ловеч и служител на МВР-Троян са с COVID-19
© Pixabay

Учителка в Детска градина "Слънце" в Ловеч е с положителна проба за COVID-19, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Жената /на 61 години/ е настанена в Инфекциозно отделение на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч.

При епидемиологичното проучване е установено, че е била на работа до петък включително, като оплакванията са започнали от същия ден. С оглед извършената епидемиологична оценка на риска по случая, от днес се карантинира цялата подготвителна група от 20 деца и останалите три лица от персонала, обслужващ групата.

Учителка в детска градина и ученици са последните случаи на COVID-19 в Ловешко

Издадено е предписание до директора на детската градина за крайна огнищна дезинфекция в помещенията на групата, за засилен входящ контрол на персонала и да не се допускат лица с оплаквания на работа, както и засилен вътрешен контрол за спазване на противоепидемичните мерки.

Освен учителката, в ловешката болница са настанени с положителни проби за коронавирус и двама мъже, на 76 и 63 години, като единият е контактен от семейството на положителен и съобщен случай.

Семейство лекари от Луковит са с коронавирус

Pрез последното денонощие в Ловешка област общо случаите на заразени с COVID-19 са осем, като другите петима са настанени в белодробната болница в Троян. Сред тях са жена на 54 години, учител в СУ "Климент Охридски" в Троян, и 52-годишен учител в СУ "Васил Левски" в града. И в двете училища не се налага карантиниране на ученици.

Има и заразен 45-годишен служител в Районно управление на МВР - Троян, както и 41-годишен работник в МБАЛ - Троян. Петият случай от Троян е на 55-годишен мъж, няма контактни по месторабота.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
382 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини