Учителка в детска градина и ученици са последните случаи на COVID-19 в Ловешко

  • 09 октомври 2020 11:34

  • 379
  • 1
Учителка в детска градина и ученици са последните случаи на COVID-19 в Ловешко
© Pixabay

Учителка в детска градина и двама ученици са последните случаи на коронавирус в Ловешко, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Шестдесетгодишна жена, учител в ДГ "Слънце" в Ловеч, е с положителна проба за COVID-19. Последният й работен ден е бил на 2 октомври. Целият персонал на детската градина работи с лични предпазни средства, не се допуска смесване на групи. Децата от групата няма да се карантинират.

В семейството има едно контактно лице, което подлежи на карантиниране и изследване, посочват от РЗИ.

Семейство лекари от Луковит са с коронавирус

С коронавирус е и ученичка от основното училище в село Кирчево, която е контактна на положителен случай в семейството. Всички контактни лица са под карантина и с отрицателни резултати. Последният ден на детето в училището е на 5 октомври и съгласно актуалните указания, класът няма да се карантинира и изследва.

Третият случай е на 17-годишен младеж от тетевенското село Бабинци - ученик в Спортно училище в Плевен. Случаят е предаден на РЗИ Плевен за предприемане на мерки в училището. В семейството има двама контактни.

Към 10,00 часа на 9 октомври общият брой на диагностицираните случаи за област Ловеч е 94. Активните случаи са 23, от които 14 са на домашна изолация и 9 лица са хоспитализирани. Оздравелите лица са 69, допълват от РЗИ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
379 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Учител

2020.10.09 | 12:12

1
Никъде освен в училищата няма такова безразборно смесване на хора от различни възрасти и неспазване на всякакви елементарни мерки Обмислям да се махам докато мога ... по-добре да продавам домати и краставици на пазара. Не че е хубаво ама ...

Добави коментар

Водещи новини