Полево лагерно обучение с артилерийските формирования от Сухопътните войски на учебен полигон „Корен“

  • 08 октомври 2020 16:51

  • 391
  • 0
Полево лагерно обучение с артилерийските формирования от Сухопътните войски на учебен полигон „Корен“
© Министерство на отбраната

Двуседмично полево лагерно обучение на артилерийски формирования от състава на Сухопътните войски се провежда на учебен полигон Корен.

В него участват близо 400 военнослужещи с до 90 броя бойна, специална и спомагателна техника от военните формирования в Асеновград, Смолян, Благоевград, Враца, Пловдив и Мусачево. По време на подготовката ще се проведат бойни стрелби с артилерийските дивизиони от 4-ти артилерийски полк,  със самоходните минохвъргачни батареи и противотанковите взводове на Бригадното командване - Благоевград, смесената минохвъргачна батарея и противотанковия взвод от 101-ви алпийски полк – Смолян.

Започва тактическо учение с бойни стрелби на Сухопътните войски „Ответен удар -2020“

Основната цел на подготовката е затвърждаване на способностите на артилеристите от Сухопътните войски за осигуряване на навременна и точна обща огнева поддръжка на маневрените формирования. Ще бъде обърнато особено внимание на воденето на бойни действия от артилерията с използване на дистанционно управляеми летателни системи за разузнаване и съвместно поразяване на целите.

Началник на лагерния сбор е заместник-командирът на 4-ти артилерийски полк в Асеновград подполковник Красимир Ташев, а контролът се осъществява от група от командването на Сухопътните войски, под ръководството на полковник Петър Кръстанов.

 

Novini.bg
391 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини