Ремонтират детски градини във Варна

  • 06 октомври 2020 10:33

  • 205
  • 0
Ремонтират детски градини във Варна
© Иван Портних, фейсбук

Още една детска ясла във Варна - "Чуден свят", ще бъде напълно обновена. Сградата е построена през 1962 г. и оттогава не е ремонтирана. Вчера започва изпълнението на проекта, който е част от политиката на общината за създаване на съвременни условия за децата на Варна. Кметът Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на също обсъди ремонта с екипа.

Преди броени дни започна и основен ремонт на друга стара сграда - детска ясла „Роза“ в район „Приморски“, строена през 1971 г. И на двата обекта вече сме обновили площадките за игри.

В „Чуден свят“ предстои изпълнение на мерки за енергийна ефективност - подмяна на дограмата, поставяне на топлоизолация и хидроизолация на покрива, подмяна на електрическата инсталация, на осветителните тела, на остарялата ВиК мрежа; газифициране и подмяна на старите радиатори за отопление.

Ще бъде направена нова вентилационна и климатична инсталации, както и пристройка за два външни асансьора. Предвидено е още изграждане на платформи и на тоалетни за хора със специфични потребности.

"И още една добра новина - подали сме в Министерство на образованието и науката проекти за изграждане на нови пристройки в четири детски ясли. Така ще осигурим над 200 нови места за нашите деца", информира Портних

Последвайте канала на

Novini.bg
205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини