Откриха ловния сезон за едър дивеч

  • 05 октомври 2020 20:01

  • 773
  • 3
Откриха ловния сезон за едър дивеч
© Pixabay

Официално започна ловният сезон за едър и местен дивеч, както и груповият лов на дива свиня. Във връзка с превенцията за ограничаване разпространението на болестта Африканска чума по свинете ловът на територията на цялата страна ще се провежда при стриктно изпълнение на мерки за биосигурност и дезинфекция.

За запалените ловци това е най-чаканото време в годината заради срещата с природата и адреналина, който носи ловуването. Първият ловен излет за едър дивеч в Горско Ново село започна с изгрева на слънцето - инструктаж, разпределяне на позициите, наслука и всички поемат по живописните местности из завладяващия Златаришки балкан. В дружинката в Горско Ново село почти всички са потомствени ловци - по-възрастните и опитни авджии дават съвети и напътствия, а младите стриктно изпълняват.

Преди всичко, за да си ловец трябва да обичаш природата и животните, казват ловците в Горско Ново село, които целогодишно се грижат за популацията на дивеча и опазването на околната среда.Тази година заради заразата от Африканска чума по свинете и пандемията от COVID-19, ловните дружинки трябва да спазват и стриктни мерки за безопасност, предаде БНТ.

Последвайте канала на

Novini.bg
773 3

Коментари 3

Добави коментар
планинец

2020.10.05 | 20:36

1
Ало журналиста: това е пекари- свиня от Южна Америка!
журнал

2020.10.05 | 23:21

3
журналята са мисирки/ толкова им е акъла.
Мери

2020.10.05 | 21:12

2
Избиха всички животни в БГ. И домашни , и диви.

Добави коментар

Водещи новини