Близо четири месеца "Дървеница" е без топла вода

  • 02 октомври 2020 09:03

  • 296
  • 0
Близо четири месеца "Дървеница" е без топла вода
©

Близо четири месеца без топла вода. За това сигнализираха зрители на "Денят започва". Става въпрос за столичния квартал Дървеница.

Живеещите там твърдят, че са потърсили различни институции за помощ, но такава не са получили до момента. Хората подчертават, че проблемът не е само в липсата на топла вода, но и в съсипаната инфраструктура при този ремонт.

Дори до детската градина трудно могат стигнат. Унищожени са тротоарите, не могат да се придвижват нормално в квартала, настояват всички тези поражения да бъдат премахнати и да се възстанови инфраструктурата в предишния им вид.

Кметът на район "Студентски" Петко Горанов съобщи, че ремонтът е трябвало да приключи на 22 септември и са в комуникация с "Топлофикация", уведомили са ги писмено, че от тук нататък текат неустойки.

"Проблемът е сложен с това, че когато има такъв мащабен ремонт на инфраструктурата, той не може да мине без неудобства за гражданите на един такъв голям квартал. Хората дълго време проявяваха разбиране, но не можем да очакваме хората да проявяват съпричастност, след като виждат на всяка крачка нехайство", каза Горанов.

Кметът посочи, че това е резултат от лоша организация и съобщи, че след като е изтекъл срокът започват с административно-наказателните разпоредби.

В отговор на запитване на БНТ "Топлофикация София" отговари, че срокът на ремонта е удължен до 7 октомври и кани жителите от засегнатите блокове на среща на 5 октомври, понеделник.

Последвайте канала на

Novini.bg
296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини