Подариха на полския посланик сувенир с лика на Мадарски конник

  • 01 октомври 2020 15:36

  • 265
  • 0
Подариха на полския посланик сувенир с лика на Мадарски конник
© Любомир Христов, фейсбук

Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Република Полша в България Н. Пр. Мачей Шимански разговаряхме за възможностите за осъществяване на по-тесни контакти между двете страни.

Това е първо официално посещение на полския посланик в Шумен и поради това срещата ни беше повече опознавателна. Двамата изразихме надежда, че ще имаме още поводи за такива срещи с вече по-конкретни идеи за сътрудничество.

Сн. Любомир Христов, фейсбик

Със своето стратегическо разположение в Североизточна България, с възраждането на икономиката на града и възможностите за контакти в сферата на висшето образование и областта на славистиката Шумен може да бъде интересен както за полските инвеститори, така и за университетските преподаватели, заяви кметът.

Имах възможност да запозная госта с историята и миналото на града, както и с обектите, които биха били интересни за посещение от страна на полските туристи. Представих икономическото развитие на града и инвеститорите към момента в Индустриалния парк, изтъкна още Христов. 

Той се надява районът да привлече полските предприемачи особено в областта на високите технологии и производствата с висока добавена стойност. 

 Н. Пр. Мачей Шимански получи сувенир с изображение на Мадарския конник като символ на Шуменския край.

Последвайте канала на

Novini.bg
265 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини