От утре плажът в "Слънчев бряг" ще е без спасители

От утре плажът в "Слънчев бряг" ще е без спасители и медицински екипи.

От 1 октомври трите морски ивици в курорта - северна, централна и южна, стават неохраняеми, заради приключване на летния сезон. Ще бъдат премахнати медицинските реанимационни пунктове, вишките на спасителите, плаващите обозначителни знаци. Промяната на режима ще бъде оповестена с предупредителни табели на пясъка - "Неохраняем плаж". Днес трите ивици ще бъдат със спасители до 18.00 часа. След това сезон "Лято 2020" се смята за закрит, съобщи управителят на плажа Кирил Спасов, предаде БТА.

Намаляват дължимите концесионни възнаграждения по договори за концесия за морски плажове

Въпреки трудния сезон, това лято ивицата предложи на своите гости приятна и спокойна атмосфера и много морски атракции, добави Спасов.

Заради прогнозата за слънчеви дни и през октомври, плажуващите тогава трябва да бъдат особено внимателни и да не надценяват възможностите си, съветват спасители. Те препоръчват хората да не влизат във водата при бурно море.

Грижата за чистота на пясъка в "Слънчев бряг" се извършва целогодишно. Почистването през есенните и зимните месеци се извършва с машини. През април следващата година ще започне подготовката за Летен сезон-2021.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет