Защо в двора на детска ясла има от автентичните жълти павета

  • 30 септември 2020 09:15

  • 950
  • 2
Защо в двора на детска ясла има от автентичните жълти павета
© Булфото (архив)

Нестандартно находище на жълти павета в София.

В социалните мрежи се появиха снимки на емблематичните павета, които обаче не са на традиционното си място в Триъгълника на властта, а покриват част от двора на столичната 55 Самостоятелна детска ясла в кв. "Бъкстон".

"Тези павета са тук от 50 години. Сградата е пусната в експлоатация през 1970 г. Това е било "образцова ясла" и като подарък това е било направено в яслата. В Столична община знаем за тези павета и те са отделен резерв от тези, които са на склад - 350 кв. м жълти павета. Тук са около 200 квадрата, които като се наложи, не към днешна дата, имаме готовност да ги подменим с по-нова настилка", обясни в "Денят започва" по БНТ кметът на район "Витоша" Теодор Петков.

Директорът по детско хранене "Витоша" д-р Елена Василева разказа как автентичните жълти павета са попаднали в двора на детското заведение като подарък. "Не е истина, че са отскоро и че е имало реновиране", каза д-р Василева.

Директорът на яслата Людмила Недкова сподели, че при лошо време, когато е кално, децата играят в тази част от градината, където са сложени паветата. "Ние се гордеем с тях, защото сме единствената ясла в София, а децата им се радват", добави тя.

Novini.bg
950 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
народен глас

2020.09.30 | 10:07

2
защото наркоманите от протеста затова ги вадиха да ги продадът да си купат поредната доза

2020.09.30 | 09:20

1
за да се учат децата на протести от ранна възраст

Добави коментар

Водещи новини