Генерал-лейтенант Димитър Илиев: Войските, силите и оръжията зависят, както никога досега, от кибер пространството

  • 29 септември 2020 16:48

  • 328
  • 0
Генерал-лейтенант Димитър Илиев: Войските, силите и оръжията зависят, както никога досега, от кибер пространството
© Министерство на отбраната

„Политическото и военното ръководство на Въоръжените сили на страната ни, заедно с нашите колеги от НАТО, си даваме ясна сметка, че войските, силите и оръжията зависят, както никога досега, от кибер пространството“. Това заяви днес, 29 септември, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев при участието си в дискусията „Бъдещето на отбраната: Технологичната иновация в НАТО“.

Форумът, който се проведе в Пресклуба на Пловдивския панаир, бе организиран от Атлантическия клуб в България и Фондация „Хемус“. Участие в събитието взеха представители на институции, технологични компании и фирми от военнопромишления комплекс.

„Трябва да оперираме ефективно и в това най-ново бойно пространство“, категоричен бе генерал-лейтенант Илиев.

Той посочи, че свободният обмен на данни, заедно с устойчивото и надеждно функциониране на компютърните и комуникационни мрежи, се явяват критични точки за цялостния живот – както на гражданските обществени и частни институции, така и за военните.

„Напълно убедени сме в необходимостта от тясно взаимодействие между държавните институции на международно и национално ниво, бизнеса – особено с тези, които се развиват в сферата на информационните и комуникационни технологии, научната и образователна общност, за да се справим ефективно и ефикасно с предизвикателствата на съвременния глобален и взаимосвързан свят“, заяви заместник-началникът на отбраната.

 

Novini.bg
328 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини