Генерал-лейтенант Димитър Илиев: Войските, силите и оръжията зависят, както никога досега, от кибер пространството

„Политическото и военното ръководство на Въоръжените сили на страната ни, заедно с нашите колеги от НАТО, си даваме ясна сметка, че войските, силите и оръжията зависят, както никога досега, от кибер пространството“. Това заяви днес, 29 септември, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев при участието си в дискусията „Бъдещето на отбраната: Технологичната иновация в НАТО“.

Форумът, който се проведе в Пресклуба на Пловдивския панаир, бе организиран от Атлантическия клуб в България и Фондация „Хемус“. Участие в събитието взеха представители на институции, технологични компании и фирми от военнопромишления комплекс.

„Трябва да оперираме ефективно и в това най-ново бойно пространство“, категоричен бе генерал-лейтенант Илиев.

Той посочи, че свободният обмен на данни, заедно с устойчивото и надеждно функциониране на компютърните и комуникационни мрежи, се явяват критични точки за цялостния живот – както на гражданските обществени и частни институции, така и за военните.

„Напълно убедени сме в необходимостта от тясно взаимодействие между държавните институции на международно и национално ниво, бизнеса – особено с тези, които се развиват в сферата на информационните и комуникационни технологии, научната и образователна общност, за да се справим ефективно и ефикасно с предизвикателствата на съвременния глобален и взаимосвързан свят“, заяви заместник-началникът на отбраната.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет