PR експерт: Политиците ни накараха да се чувстваме длъжни, че правят нещо за нас

Смяна на чипа, лош материал, дебили, тулупи, мисирки... Неведнъж политиците си позволяваха обидно отношение или квалификации по адрес на определен кръг от обществото или целия народ. Последно - председателят на парламента Цвета Караянчева призова протестиращите да не се движат по магистралите или с метрото, ако не им харесва управлението. Това било положението.

,,Не е това положението. Съветниците на г-жа Караянчева не са в единотипие с нашата народопсихология. В България не върви този стил на поведение - агресия, обида, некоректност, незачитане. Днес се изисква друг стил на поведение спрямо народа ни'', коментира експертът по етикет и протокол Милена Хлебарова.

Цвета Караянчева: Цветанов рязко смени отношението си както към президента, така и към служебния кабинет

Тя е категорична, че не може да бъде простено, ако тонът бъде наставнически и грозен, а никога такова нещо не е било харесвано у нас.

Информацията превърна хората в по-висок клас реципиенти. Не е възможно да бъдеш наричан с груби думи, подчерта Хлебарова.

,,Това е нейният стил на говорене, който се вижда от доста време насам. За съжаление на много места в света, а и в България, политическото говорене се профанизира и агресира", смята PR експертът Александър Христов.

Проф. Галунов: Тези, които най-много искат избори, са най-неподготвени

Според него сме прекрачили границата в момента, в който политиците са ни накарали да се чувстваме длъжни, че правят нещо за нас. 

Ние за това им плащаме. Езикът се пречупва и става недопустим. Директното говорене е различно от обидите и назидателното говорене - това е границата, посочи PR експертът пред Bulgaria ON AIR.

Александър Христов отбеляза още, че през март и април назидателният тон е бил харесван, най-вече заради пандемията от коронавируса.

Коментари

  1. 2020.09.29 | 10:48
    ТАЗИ ГНУСНА ПОРОБВАЩА ПРОПАГАНДА ТРЯБВА ДА СПРЕ.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет