PR експерт: Политиците ни накараха да се чувстваме длъжни, че правят нещо за нас

  • 29 септември 2020 10:25

  • 507
  • 1
PR експерт: Политиците ни накараха да се чувстваме длъжни, че правят нещо за нас
© Булфото (архив)

Смяна на чипа, лош материал, дебили, тулупи, мисирки... Неведнъж политиците си позволяваха обидно отношение или квалификации по адрес на определен кръг от обществото или целия народ. Последно - председателят на парламента Цвета Караянчева призова протестиращите да не се движат по магистралите или с метрото, ако не им харесва управлението. Това било положението.

,,Не е това положението. Съветниците на г-жа Караянчева не са в единотипие с нашата народопсихология. В България не върви този стил на поведение - агресия, обида, некоректност, незачитане. Днес се изисква друг стил на поведение спрямо народа ни'', коментира експертът по етикет и протокол Милена Хлебарова.

Цвета Караянчева: Цветанов рязко смени отношението си както към президента, така и към служебния кабинет

Тя е категорична, че не може да бъде простено, ако тонът бъде наставнически и грозен, а никога такова нещо не е било харесвано у нас.

Информацията превърна хората в по-висок клас реципиенти. Не е възможно да бъдеш наричан с груби думи, подчерта Хлебарова.

,,Това е нейният стил на говорене, който се вижда от доста време насам. За съжаление на много места в света, а и в България, политическото говорене се профанизира и агресира", смята PR експертът Александър Христов.

Проф. Галунов: Тези, които най-много искат избори, са най-неподготвени

Според него сме прекрачили границата в момента, в който политиците са ни накарали да се чувстваме длъжни, че правят нещо за нас. 

Ние за това им плащаме. Езикът се пречупва и става недопустим. Директното говорене е различно от обидите и назидателното говорене - това е границата, посочи PR експертът пред Bulgaria ON AIR.

Александър Христов отбеляза още, че през март и април назидателният тон е бил харесван, най-вече заради пандемията от коронавируса.

Последвайте канала на

Novini.bg
507 1

Коментари 1

Добави коментар

2020.09.29 | 10:48

1
ТАЗИ ГНУСНА ПОРОБВАЩА ПРОПАГАНДА ТРЯБВА ДА СПРЕ.

Добави коментар

Водещи новини