Превантивен ремонт се извършва на участък от магистрала "Марица"

Превантивен ремонт се извършва в участъка от 99 до 101 километър на магистрала "Марица", съобщиха от областната администрация в Хасково. Областният управител д-р Стефка Здравкова е инспектирала строителните работи.

Ремонтът се извършва чрез полагане на високи насипи на три участъка между км. 99+400 до км. 101+700 на лявото платно на автомагистралата в посока Свиленград. По отсечката от 2,300 км вече са положени първите насипи от ломен камък в основата на пътя и се изграждат армонасипите, поясниха от администрацията.

Предстои да бъдат положени още геомрежи, земна основа и нови асфалтови пластове. Проектът, който трябва да приключи най-късно до 31 декември т. г., предвижда да бъде също и с подобрено отводняване, нови пътни знаци, мантинели, шумна и пластична маркировка.

АПИ призовава за повишено внимание при 57-и км на АМ "Тракия" в посока Бургас

От пътната агенция са уточнили пред областния управител, че участъкът от платното е построен през 80-те години на миналия век и за последно е бил обновяван през 1999 г.. Оттогава досега на него са извършвани единствено частични ремонти на неравности по пътната настилка.

Поради ремонтната дейност лявото платно на аутобана е затворено и движението в отсечката се осъществява двупосочно в дясното платно. При преминаване през участъка скоростта поетапно намалява, се допълва в съобщението.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет