Най-накрая! Единственият район в София без църква вече ще има свой храм

Градежът на православна църква в градинката на КАТ в квартал ”Изток” стартира. Районната администрация, подготви всички документи и разрешителни за строителството. Така църквата, която чакат жителите на три квартала вече 30 години ще бъде факт.

“Горд съм, че едва в началото този кметски мандат, успяхме да свършим толкова много работа, документална, административана, организационна и финансова за толкова кратко време. Щастлив съм, че дадох и продължавам да давам своя принос към този градеж. Винаги съм искал да имаме храм и ние, затова работих още от самото начало на мандата, целенасочено и упорито, за да положим финалните щрихи на проекта, за да намерим средствата, които не са никак малко и да се поздравим със строителните работи днес", сподели кметът на район Изгрев д-р Делян Георгиев.

Кметът на столичния "Изгрев" разкри дали ще въведе платено паркиране

"Факт е, че към момента, само нашият район няма църква. Представяте ли си? Само ние от 24 софийски района... Благодаря на множеството приятели, които ми повярваха и се включиха в работата. Благодаря и на администрацията на район “Изгрев” за усилията, и специално на заместник-кмета Цветелин Софрониев", отбеляза още той.

Сн. Д-р Делян Георгиев, фейсбук

Проектът за изграждането на църквата е от няколко години. Трябваше да се случи при предишния мандат, но бе отложен. По информация на Novini.bg срещу изграждането на храма точно на това място е имало нежелание от част от жителите. Според някои църквата ще е твърде близки до детската площадка, където се събират семействата. Район "Изгрев" обаче е много застроен и друг подходящ терен за издигането на църква трудно би се намерил.

Коментари

  1. 2020.09.29 | 21:44
    И защото ни е ?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет