Обсъждат спасителен вариант за общинската болница в Гоце Делчев

Спасителен вариант за общинската болница в Гоце Делчев обсъждат на работна среща здравният министър проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. и управителят на лечебното заведение д-р Петър Фелибев.

Болницата, която изпадна в управленска криза от началото на годината, остана без анестезиолози. В същото време там са настанени най-много пациенти с усложнения от COVID-19.

След кончината на единствения щатен анестезиолог д-р Милан Първанов, станал жертва на Covid-19, заявление за напускане са подали още двама негови колеги, които работеха на половин щат в гоцеделчевската болница. Единият от тях е д-р Мария Радойкова, която беше и управител на лечебното заведение до май месец миналата година: "Не ми е здравословен климатът там. Това не е моята болница, която оставих".

Заради несъгласие с управленските политики на следващия директор на гоцеделчевската болница д-р Улевинов, 14 лекари, шест от които завеждащи отделения, хвърлиха през месец февруари оставки и се върнаха, когато с решение на ОбС за управител беше назначен рентгенологът д-р Петър Фелибев. Кризата обаче не е овладяна и се задълбочава, смята д-р Мария Радойкова: "Колегите, с които съм работила много дълги години, които са в пенсионна възраст, според мен, до нова година може би ще напуснат".

Управителят на общинската болница в Гоце Делчев д-р Фелибев заяви за "Хоризонт", че ще коментира ситуацията след срещата със здравния министър. Ако не се намерят поне двама щатни анестезиолози, за да се покрие второто ниво на компетентност на Интензивното отделение, проблемът с клиничните пътеки ще е сериозен, предупреди д-р Радойкова: "Ако не могат да се намерят необходимия брой специалисти на основен трудов договор, може би половината клинични пътеки, по които работи болницата, ще отпаднат".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет