В нормална обстановка започнаха частичните избори в област Търговище

В нормална обстановка започнаха частичните избори в област Търговище. Извънредни избори се провеждат в пет населени места в общините Търговище и Попово. Отворени са всичките шест секционни избирателни комисии, казаха за БТА председателите на Общинските избирателни комисии в Търговище и в Попово - Младен Балуков и Иван Цонев.

В община Търговище частичен вот има в селата Кралево и Острец. В Кралево са разкрити две избирателни секции. Във всяко от селата има по един кандидат за кмет, уточни адвокат Балуков.

Частични и нови местни избори в редица общини днес

В община Попово извънредни избори се провеждат в селата Медовина, Славяново и Водица. Във Водица, където право на глас имат 528 избиратели, кандидатът е един.

В Медовина гласоподавателите са 472-м , а кандидатите - двама. Най-оспорвана ще е надпреварата за кметското място в Славяново, където кандидатите за четирима, допълни адвокат Цонев.

Гласуването ще премине при спазване на противоепидемичните мерки. Навсякъде са осигурени термометри, достатъчно количество дезинфектанти, ще се следи за спазване на социална дистанция.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет