Реките Джерман и Разметаница се покриха с мъртва риба

Изследва се чистотата на реките Разметаница и река Джерман заради намерена измряла риба при вливането им. Взети са проби и се чакат резултатите за чистотата на водите на Разметаница край ТЕЦ "Бобов дол" и при вливането ѝ в река Джерман след получени сигнали за умряла риба в този участък, казаха от РИОСВ-София.

Ако бъдат установени замърсявания, ще бъдат предприети съответните наказателин мерки, коментират пред БНР от инспекцията.

Екоинспектори проверяват сигнал за мъртва риба в язовир "Крива круша" край Черноморец

Взети са водни проби за участъка от река Джерман преди вливане в река Струма. При участък от река Джерман, след вливане на река Разметаница, между с. Блажиево и с. Усойка и при участък от река Разметаница в с. Големо село, преди заустване на отпадъчните води на „ТЕЦ Бобов дол“.

Измерените експресни показатели на място са в норма. При участъка от река Разметаница, преди вливане в река Джерман, след заустване на отпадъчни води от ТЕЦ Бобов дол, е установено превишение на нормата за добро екологично състояние на водното тяло по показател рН и електропроводимост. Взети са водни проби от отпадъчните води, зауствани от площадката на „ТЕЦ Бобов дол“.

След получаване на резултатите и установяване на превишение на определените в Комплексното разрешително норми ще бъдат предприети аминистративно-наказателни мерки от страна на РИОСВ-София съгласно екологичното законодателство. А местните хора коментират, че най-вероятно, ако има замърсяване, то ще да е от централата.

Коментари

 1. 2020.09.27 | 07:30
  В БГ всичко естествено и природно се убива. Само поръчковите като БАБХ и РИОСВ цъфтят, а и съвременните плеймейтки.
 2. 2020.09.27 | 05:43
  БГ е една кочина, населена с кретени, които се мислят за нещо. Воняща територия (не държава) в буквален и преносен смисъл.
 3. 2020.09.27 | 02:48
  що не кажете че става въпрос за киселини най вероятно за почистване или от акумулатори то не стига че няма никакво производство ами и селцата отровихте но няма да е така ако директора там се уволни с цялата рода секретарката главния счетоводител и домакина питай ме ЗАЩО точно тези
  1. 2020.09.27 | 03:23
   питам те,ЗАЩО точно тези
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет