КРИБ: Никога не сме искали национализация на нечий бизнес в България

Във връзка със спекулациите в някои медии, че през 2015 г. „скандално“ са напуснали КРИБ големите американски енергийни компании „Ей И Ес“ и „КонтурГлобал“, заради „лансираната от организацията идея за национализиране на бизнеса им в България“, бихме искали да направим опровержение и да заявим категорично, че КРИБ никога не е искала национализация на нечий бизнес в България. Искането за национализация на т.нар. американски централи беше направено от друга работодателска организация, без да е поискала и без да е получавала нашето съгласие за това. Това заяви в своя позиция Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/.

Нашите призиви към правителството през последните години са насочени срещу непазарното спасяване на държавната „ТЕЦ Марица Изток 2“. Така например през месец февруари т.г. четирите работодателски организации КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП, обединени в АОБР, за пореден път сигнализирахме, че „ТЕЦ Марица Изток 2“ продължава да работи на непазарна цена и не се стреми да оптимизира разходите си, като посочихме за сравнение, че двете частни централи в Маришкия басейн са далеч по-ефективни.

КРИБ за водевилното напускане на фирми на Бобокови: Не търпим търговия с влияние и монопол

В заключение можем да информираме, че диалогът с американските централи, който преди пет години беше нарушен, в момента е възстановен. Проведени са редица срещи с ръководството на „Ей И Ес“, първата от които с посредничеството и в присъствието на Американската търговска камара в България (АмЧам).

Коментари

 1. 2020.09.25 | 11:05
  Аз ще ти дам един обикнновен пример с морското право и как мой близък осъдиха гръцки корабособственик за не изплатени заплати преди около 30 години, а самия собтвеник беше задължен да продаде кораба на хора, които могат да правят бизнес и да изплатят заплатите на българските, филипинските и индийскте моряци и до ден днешен този гръцки олигарх създава главоболия на моя човек, през български фирми за моряци
  1. 2020.09.25 | 11:28
   половината, които говорят за мир, са доволни от междyнароната корyция и са напълно съгласни с импексова, а не изплатените заплати попадат във овшорнита и сметка
 2. 2020.09.25 | 11:10
  А гарантираната свръх печалба за доста години напред не е ли антипазарна и не е ли държавна помощ?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет