Инструкции за спасяване на човешки живот

  • 25 септември 2020 10:40

  • 3154
  • 0
Инструкции за спасяване на човешки живот
© pixabay

 Ако искате да спасите себе си или друг човешки живот, следвайте следните съвети:


    Ходете по-често в банките. Запомнете следната закономерност - има ли банка – няма пандемия. Нещо неясно? Служителите здрави, та здрави. Клиентите – също. Банкоматите – най-вече.
    Училище – Ухааа! Пандемия да ти види окото! Още не е ударил първия звънец и вече училищата се затварят. Малките бацили трябва да се изолират. Най-добре под ключ. Да се ограничат всячески тези микроби в човешки образ. И дистанционно обучение. Ако няма обучение, да остане само дистанционното. 

Звънецът удари, ЦИРКЪТ започна!
    Супермаркет – Няма пандемия. Няма, бе! Нито един затворен хипермаркет, заради пандемията. Цената на салама бавно се покачва по пазарни причини. Продават се и маски по два лева. С картинките са по четири.


  Детска градина – Яко пандемия.

Учителките вече са с единия крак в гроба. Как си я представяте тази работа? Да се затворят… Не! Да се разрушат детските градини и на тяхно място да се издигнат мемориали на пандемията. И да се тегли още един външен дълг, че тези мемориали пари струват.
    Самолет – Цъ. Пандемия нулева! Нахлупваш маската и се ръгаш във втора класа като в консерва копърка. Що няма пандемия в самолетите - само собствениците на авиокомпании знаят.  
    Театър – Да ти види окото пандемия. Който гледа – умира. Кво не ви е ясно? Ако не сте гледали театър в този живот, ще гледате в следващият. Това е положението. Обмисля се как Ромео и Жулиета, докато играят с маски ще могат да се целунат? И дали може вместо целуване да засвидетелстват обичта си с добиране на лакти? Модерно е!
  

 Парк – Пандемия.

Никакви разходки. Никакво тичане. Никакво слънце. Дисциплина се иска за тези мерки. Ако имаш куче – ходиш бързо на поляната да ака и после вкъщи. Само не мога да разбера защо не раздават на полицаите пушки пълни със сол на кристали. Както са правели пъдарите от близкото минало, когато имаше какво да пазят. Като гръмнеш разхождащия се, да го боли задника една седмица, че да се научи на противоепидемични мерки.
    Метро – Я? Няма пандемия! Ако сте виждали какво представлява метрото в час пик, ще разберете, че пандемия тук няма, нямало е и никога няма да има. Защото… Защото така! 
    Пейка на улицата – никакво сядане. Глоба и пандемия. Пандемия и глоба. Като пипнеш седалката и като я заразиш, и после като седне някой човек и като се зарази, какво правим? Никакво сядане, че разни институции щом се сетят за глобата от пет бона още се облизват като преяли с мишки котараци. Да не се сезираме, ей!
    Кръчма – Пандемия йок. Помнете - кръчмите са пандемия фрии зони. Пушене, пиене и кюфтета. От това вируса умира. Бяга, неговата мама. Затова по-често на кръчма, за да градите противовирусен имунитет. Ако кръчмите не ви допадат изчакайте да изобретят ваксините, за да имате информирания избор да си нашарите задника с нещо съмнително. 
    За разбралите - Наздраве!

Последвайте канала на

Емил Йотовски Емил Йотовски
3154 0

Водещи новини