Напрежение в кв. "Факултета" заради нови блокове от контейнери

Напрежение в столичния квартал „Факултета”. Причината е, че първата жилищна сграда от морски контейнери е готова.

В нея трябва да бъдат настанени жителите от така наречените Виетнамски общежития. Хората обаче се бунтуват срещу това решение.

Обитателите на Виетнамските общежития живеят в мизерни условия, но предпочитат да останат там пред дом, направен от контейнер. Причината – семействата им са многолюдни, а фургоните, според тях, са тесни.

В кооперацията от контейнери е предвидено да бъдат настанени общо 51 семейства, защото 7-ми и 8-ми блок в общежитията трябва да бъдат съборени. От местната управа успокояват, че са се съобразили с всичко за бъдещето на хората.

(Кадър: Нова телевизия, новите жилища от контейнери)

„Това все пак не забравяйте, че са за социално слаби семейства. Не можем да натъпчем 20 човека в един, макар и четиристаен апартамент. Но имаме семейства, които са по 8-10 човека”, обясни Иван Чакъров, кмет на район Красна поляна.

Жилищата са двустайни, тристайни и четиристайни. Семействата ще бъдат настанявани според броя на членовете. Някои са готови да се съпротивляват.

Вижте апартаментите от контейнери, които ще поставят на мястото на Виетнамските общежития

Жителите на „Факултета” пък не са готови да приемат нови съседи. За да не се стигне до ескалация на напрежението, в квартала има засилено полицейско присъствие.

Кооперацията от контейнери е почти готова. Вече във всички апартаменти има изградено подово отопление. Има и електрическо и остават само довършителни работи.

За жителите ще остане да обзаведат новите си домове и да плащат месечен наем между 20 и 45 лева.

Коментари

  1. 2020.09.24 | 06:33
    И после нямало расизъм, белите дават по 500лв месечен наем а за тъмните братя от 20 до 45!!! Аиде стига, от наще данаци!
  2. 2020.09.23 | 20:46
    Тия контейнери след месец-два ги виждам предадени за скрап, а тъмнозелените отново ще си грухтят в калта... Нищо не може да се направи за тая гмеж
  3. 2020.09.23 | 20:17
    Тия тъмнозелените докога ще имат само права, а не и задължения? Аз ако нямам жилище, ще ми дадете ли и на мен един четиристаен, макар и от контейнери? Не нали... Ай ше ви и у...
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет