Обявяват бедствено положение в шуменския квартал "Мътница"

  • 23 септември 2020 19:22

  • 392
  • 2
Обявяват бедствено положение в шуменския квартал "Мътница"
© Pixabay

Бедствено положение в шуменския квартал "Мътница" ще бъде обявено утре, от 8.00 часа. Това е казал кметът на областния град Любомир Христов, преди минути, на импровизиран брифинг, преди откриването на обновената база за шах на ул. "Панайот Волов" в града, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

По думите му това ще позволи съкращаване на процедурите за избор на изпълнител за възстановяване на дълбокия сондаж, който е част от водопреносната система "Мътница". Бедственото положение ще бъде със срок на действие седем дни.

ВиК-Шумен обеща вода за квартал Мътница

Христов е уточнил, че необходимите средства, в размер на 370 хил. лв. за изпълнение на дейностите в квартала, вече са осигурени, допълват от общинския пресцентър.

Както БТА съобщи, жители на кв. "Мътница" в Шумен, на пресконференция в пресклуба на Агенцията преди дни казаха, че ще продължат с протестните си действия, заради проблемите с водоснабдяването в квартала.

Основните им искания бяха там да бъде обявено бедствено положение и да бъдат предприети спешни мерки, свързани с възстановяване на дълбок сондаж, част от водопреносната система "Мътница".

Радина Лазарова
392 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
El toro de la Vega

2020.09.23 | 22:43

2
Brato pari se usvoqvat v nqkoi djob a ne se kradat!Kakto e moderno na ciganite da kazvame romi!
ГЕРБ-аджийска медия

2020.09.23 | 19:55

1
Проблема в Мътница е от повече от месец, хората нямат НИКАКВА вода и са необходими 120 000 лева за нова помпа. Другите пари ще бъдат откраднати !!!

Добави коментар

Водещи новини