На какво се дължи големият брой случаи на COVID-19 в област Благоевград?

25 са заразените с коронавирус за изминалото денонощие на територията на област Благоевград. Районът на Гоце Делчев е мястото с нй-много случаи със заразени. Кметовете от региона многократно призовават хората да спазват противоепидемичните мерки и да се отнесат сериозно към живота си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13619

Големият брой заразени през изминалите месеци се дължи на големия брой изследвания, които хората си правят, както и направленията, които се дават от РЗИ, каза пред БНТ д-р Веселка Мончева от РЗИ-Благоевград. Тя обясни, че контролът никога не е достатъчен, ако самите хора не спазват дисцилината, която трябва да има. Контролът се прави навсякъде, но резултатите зависият от хората.

До момента официално само едно от училищата в областта - в град Кресна, е на дистанционно обучение. В 8-мо училище в Благоевград една от лелките е потвърдена за COVID-19, бизкият персонал до нея е с отрицателни проби и учениците продължават да учат в клас. Днес ще бъдат проверени няколко сигнала.

В болниците, в инфекциозно отделение в Гоце Делчев се лекуват 21 случая на потвърдени лица с коронавирус, в вътрешно отделение те са 10. За сравнение, в Благоевградската болница в инфекциозно в момента са 14 потвърдени, във вътрешно - 8.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13619

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет