Празничен концерт по повод 22 септември събра граждани и гости на Ловеч

  • 22 септември 2020 13:45

  • 274
  • 0
Празничен концерт по повод 22 септември  събра граждани и гости на Ловеч
©

Празничният концерт по повод 112 години от обявяване на независимостта на България на 22 септември 2020 г. събра граждани и гости на Ловеч на обновения пл. „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“.

В продължение на час Общинският духов оркестър и Мажоретният състав при ЦПЛР - ОДК Ловеч забавляваха публиката с известни музикални пиеси и виртуозни изпълнения. Диригент на оркестъра е Тотко Рогашки, концерт-майстор - Христо Бъжев, солист - Георги Агатов.

Концертът бе изгледан и от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, зам.- кметът  Венцислав Христов, депутати и общински съветници. Събитието завърши с общо хора на изпълнители и граждани.

По повод днешния официален празник  – Ден на независимостта на България, кметът Корнелия Маринова сподели пред пресцентъра, че само ако сме икономически, финансово и културно стабилни, можем да сме независими в своите решения. Днешното бурно развитие на страната с основание може да се сравни с възхода ни след Съединението през 1885 г.

Кметът припомни как завършва историческият манифест, прочетен във Велико Търново на 22 септември 1908 година: "Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!"

Novini.bg
274 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини