Спират нощния транспорт в София до края на годината

Спират нощния транспорт в столицата до края на годината. Готвените промени в градския транспорт скараха общински съветници и предизвикаха недоволство сред столичани.

Готвените промени са свързани с включването в експлоатацията на третата метролиния. Предложенията, които предвиждат оптимизация на транспорта в едни от най-гъстонаселените райони на София – „Младост“, са на общински съветници от ГЕРБ и ВМРО, предаде БТВ.

Съобщение в трамвай №5 приканва на разходка до Витоша

Освен закриване на нощния транспорт, се предвижда и закриване на автобусна линия номер 306. Откриват се две нови крайградски линии: автобус номер 21 с маршрут от Централна гара до с. Войняговци и автобус номер 22 с маршрут от Централна гара до с. Подгумер. Софиянци реагираха на готвените промени.

С готвените промени чакането ще се увеличи на 12 в делничните дни и между 20 минути и час в предпразничните и почивните.

След тричасова оспорвана дискусия в транспортната комисия този понеделник разписанието ще се запази. „За сметка на това, обаче прехвърлянето на нови 600 хиляди към един частен превозвач, за да се обслужват две села с общо 1500 жители мина. Мина и закриването на изключителното важна линия 306. Нямам съмнение, че става дума за лобизъм, след като някои предложения се иска финансова обосновка, преброяване на пътници, за други изведнъж не се изисква“, казва общинският съветник Борис Бонев.

Новите линии - 21 и 22, ще превозват пътници от селата Подгумер и Войняговци. Вносителите на проекта, сред които е и общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера, отхвърлиха обвиненията в лобизъм.

„Това, за което аз лобирам, е по-добър градски транспорт. Мен не ме интересува кой е операторът. Интересува ме да предоставим удобно обслужване за пътниците“, заяви Контрера, а за избора на оператор добави: „Това е една дълга сага. Миналият мандат с открита процедура по открита поръчка. Това не е концесия и някои не могат да го разберат“.

От фирмата, която ще осигури автобусите отговориха за bTV, че разписанието на линията не е променяно от 2003 г. и също отрекоха обвиненията в лобизъм. Предложенията ще бъдат гласувани в Столичния общински съвет в четвъртък. та в Холивуд

Коментари

 1. 2020.09.22 | 00:17
  Да ви е.б.а майката. Спрете всичко. И влаковете и тролейте , всичко мама ви гадна деа отзад.
  1. 2020.09.22 | 16:09
   София е европейска столица само по документи.
 2. 2020.09.22 | 02:03
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com
 3. 2020.09.22 | 00:12
  Опита общината но няма смисъл.
 4. 2020.09.21 | 22:41
  Лайн@ри сте вие, заедно с фандупкова. Тя е най-големия боклук.
  1. 2020.09.21 | 23:30
   че лайното си ти ! И майка ти и всички са ти го казвали !
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет