Как ще преборим измамите с шофьорските курсове?

Проект за промени в наредба за шофьорските изпити предизвика остър дебат в бранша. Предвижда се въвеждането на електронен дневник за бъдещите шофьори, в който да се отразяват часовете от теоритичната и практическата подготовка, предаде бТВ.

Според някои автоинструктори това ще подобри поведението на пътя, а според други въвеждането на електронна система е предпоставка за корупция.

Албена Белянова от Института за пътна безопасност смята, че заложеното в наредбата увеличение на часовете не бива да се случва, защото ние сме една от страните в ЕС с най-голям брой часове.

22-годишен младеж от Габрово е Най-добрият млад шофьор на 2020

Тя обясни и че има ред изисквания, които могат да доведат до корупционни схеми. Например окрупняването на учебните центрова, коментира тя.

Според нея въвеждането на електронният дневник не би помогнало за изпълняване на часовете, защото няма кой да контролира това.

Владимир Василев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България пък заяви, че електронния дневник е нещо положително и добави, че с увеличение на часовете и цената ще е по-висока.

Коментари

  1. 2020.09.21 | 09:20
    99 % от циганите карат без книжки или с купени и после правят зверски катастрофи, а правителството продължава да затяга мерките за бялото население и затова няма никакъв ефект, а и в България караме износените таратайки на Западна Европа.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет