Каракачанов: Младите започнаха да осъзнават, че армията е добра перспектива

Няма просперираща държава в света, която няма боеспособна и силна армия. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността днес по време на тържествения ритуал по полагане на военна клетва от 66 курсанти във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

Те влязоха в курсантските редици на 14 август 2020 г. и преминаха базова военна подготовка, която включва физическа и строева подготовка, обща тактика и обучение по дисциплините „Огневи системи и теория на стрелбата“, „Основи на военното право и нормативната уредба на въоръжените сили“ и „Ядрена, химическа, биологична защита и екология“.

Курсантите първокурсници ще се обучават в специалността „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“ в специализации: „Корабоводене за ВМС“, „Корабни машини и механизми за ВМС“, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“, „Кибероперации“, „Мехатроника“, „Военноморска логистика“ и „Военен лекар“.

Ген. Мутафчийски вече е "Доктор хонорис кауза"

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността подчерта, че младите хора започват да осъзнават, че воинската професия е добра перспектива.

Преди четири години, когато станах министър, випускът беше 18 човека, тази година е 66 и още двама медици ще допълнят строя. Това показва, че нещата вървят в положителна насока, заяви Каракачанов пред журналисти.

Той бе категоричен, че след 25 години съкращения и липса на визия сред политиците, все повече хората разбират, че армията е един от най-важните стълбове на държавността.

Неокомплектоването започна малко по малко да се преодолява. Разбира се не с тези размери и темпове, които на мен ми се иска, но тенденцията е положителна. Хората, които постъпват във военните училища и армията са повече и това се дължи на отношението, което виждат, допълни министърът на отбраната и припомни, че ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е класирано сред най-добрите военноморски училища в света.

Коментари

 1. 2020.09.20 | 20:42
  Не премахвай коментара бе педал.
 2. 2020.09.20 | 20:28
  Армия и оръжие не ни трябват, защото правителството чака да му наредят господарите кой ни е враг за да им изкупуваме оръжията. Като искат да им купуваме оръжията, нека за същата сума да купуват партньорите ни български стоки.
 3. 2020.09.20 | 20:18
  Армия и въоръжаване не ни трябват защото превърнахте държавата в частна собственост. Освен това армията ни служи на други държави и дори границата ни не иска да опази от нашественици.
 4. 2020.09.20 | 06:09
  Шкембе войводата може да се запише доброволец в професионалната ни армия.
 5. 2020.09.20 | 00:27
  Ми докато младите са в казармата,все ще се намери кой да им излупка момичетата,които обичат!Най хубавите години и почни безплатно пушечно месо ,при положение че скоро ще воюват роботи !Смешен е този!
 6. 2020.09.19 | 20:36
  Некадърен мафиьот.Оставка.
 7. 2020.09.19 | 20:12
  Има двама братя на хранилка. И двамата са с недъзи и успех от дипломата за средно "среден". С такива служители и тези заплати са ни високи!!!
 8. 2020.09.19 | 19:47
  Да , осъзнават ... като няма други о какво да работят всеки гледа да е на държавна хранилка и да има сигурност, макар и за жълти стотинки. Утре обаче ако стане война няма да остане един войник кадровак, всички ще дезертират защото те са там само заради сигурната заплата
 9. 2020.09.19 | 19:38
  Може и така да се каже, но Вие НЕ РАЗБРАХТЕ, че НЕ СТАВАТЕ за министър на отбраната, просто НЕ Сте за ТАМ!!!
 10. 2020.09.19 | 18:46
  Враг на народа Трябва да отворят Белене за да ви приберат всичките нагли подлоги т е ПАТРИОТИ
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет