Нов случай на коронавирус е установен в шивашка фирма в Търговище

Нов случай на коронавирус е установен в шивашка фирма в Търговище. Заразена е 48-годишна от областния град. Във фирмата по-рано бяха установени други три случая, припомнят от Областния щаб за борба с разпространението на заразата.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12601

Новозаразената е имала главоболие и чувство на отпадналост от няколко дни. След преглед личният й лекар назначава симптоматична терапия.

Състоянието й не се повлиява и хоспитализирана в Първо вътрешно отделение на МБАЛ - Търговище. Взет й е секрет за PCR-тест, чийто положителен резултат е регистриран днес, поради което пациентката е приведена за лечение в Инфекциозно отделение.

От проведеното до момента епидемиологично проучване е установено, че инфектираната последно е била на работа на 10 септември. Предстои да бъде извършена повторна проверка в предприятието за проследяване изпълнението на предписаните от РЗИ - Търговище противоепидемични мерки.

Контактни на заболялата са трима души в дома й - съпруг и двама синове, на които са връчени предписания за спазване на 14-дневна карантина.
 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12601

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет