Гл. комисар Николов: Измина тежък период, в който спасихме 358 човешки живота

  • 14 септември 2020 12:45

  • 1320
  • 1
© Novini.bg

Искам да благодаря на премиера за неговите топли думи към всички пожарникари и спасители от главната дирекция. Разбира се, да е честит деня, да е честит празникът на всички мои колеги. Това заяви пред журналисти гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекиця "Пожарна безопасност и защита на населението" по повод празника на пожарникарите, предаде репортер на Novini.bg

,,Измина един тежък период. В момента все още не сме го преодолели, в който ежедневно се случват десетки и то много сериозни пожари. И днес, и в близките три дни обстановката ще остане изключително напрегната предвид тежките метеорологични условия, високите температури, силния вятър и изсъхналата тревна растителност. Поради което трябва да бъдем изключително внимателни. Не е време да продължаваме да се оплакваме с човешка небрежност. По-скоро това граничи с нещо друго – тази самонадеяност често пъти приближава умисъл, така че нека бъдем внимателни и честит празник на моите колеги'', допълни той.

Борисов благодари на пожарникарите

Като казах, че измина един тежък период, ето малко числа. Приблизително 26 хиляди пожара са гасили нашите колеги тази година в България. Много от тях са със значителни, материални, имуществени щети, за съжаление със загинали хора. Спасени са 358 човешки живота, пряко застрашени от огнената стихия. Участвахме в малко повече от 11 хиляди спасителни, технически операции. Преди всичко свързани с наводнения и тежка зимна обстановка. Поздравления за всички, които със своя дух и неизчерпаема енергия успяха да опазят човешки животи и да се чувстват нашите граждани по-сигурни и по-защитени. Приятно ми беше да чуя от името на министъра, че въпреки неофициално голяма част от социологическите агенции котират много високо нашата дейност. Разбирам, че нашите граждани оценяват по достойнство труда на всички момчета и момичета в нашата дирекция. Няма как да крия, че това е една изключителна гордост за мен, коментира гл. комисар Николов.

,,Трябва обаче да признаем, че има все още неща, които не са изпълнени, поети като ангажимент към хората от нашата структура. Поради което в близко време очаквам да напреднем в процеса за защита на техния живот, т.е. доставка на нови лични предпазни средства. За радост много от сградите на нашата главна дирекция претърпяха сериозни ремонти и нашите момчета и момичета имат значително по-добри битови условия, каквито заслужават'', изтъкна още той.

Борисов благодари на пожарникарите

На въпрос дали има фалшиви сигнали гл. комисар Николов поясни, че при пожарникарите се говори за лъжливи повиквания и отчете, че годишно се регистрират 1000-1200 сигнали годишно.

Това е значителен брой предвид факта, че за всички тези 1200 сигнала е реагирано. Дали с една кола, дали с два автомобила. Дали с трима, дали със седем човека - това са разходи, отбеляза  гл. комисар Николов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1320 1

Коментари 1

Добави коментар

2020.09.14 | 15:41

1
Е това ви е работата бе , кво се жалваш !!!

Добави коментар

Водещи новини