Близо 500 свободни работни места са били обявени на трудови борси

  • 11 септември 2020 12:33

  • 295
  • 0
 Близо 500 свободни работни места са били обявени на трудови борси
© Pixabay

Близо 500 свободни работни места представиха 97 работодатели на 15 трудови борси, организирани в периода юни - август от териториалните офиси на Агенцията по заетостта. Това съобщиха от агенцията.

695 търсещи работа са проявили интерес към директните контакти с бизнеса и са се запознали с условията и изискванията за предлаганите длъжности. Трудовите борси са били в Исперих, Долни чифлик, Луковит, Провадия, Сливо поле, Каварна, Дулово, Генерал Тошево, Каолиново, Чирпан, Нови пазар, Стражица, Вълчи дол, Търговище, с. Кирково.

Две специализирани трудови борси в Каварна и Долни Чифлик са били в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. В тях са участвали 14 работодатели, които са обявили 165 свободни работни места за сервитьори, бармани, готвачи, камериерки, администратори, пикола, миячи, хигиенисти, масажисти. Близо 180 търсещи работа в тази сфера са присъствали на борсите.

Още 22 000 работни места ще бъдат запазени в сектор туризъм и транспорт

47 продължително безработни са проявили интерес към специализираната трудова борса, насочена към тяхната целева група.

На борсите в Луковит и Каолиново 16 работодатели са обявили 26 свободни работни места за лаборанти, техници, технолози, машинни оператори, формовчици на бетонни изделия, шивачи, лични асистенти, счетоводител, ръководител на проект, общи работници за поддръжка на сгради.

Единадесет от проведените през трите месеца на епидемична обстановка събития са били общи трудови борси. В тях са участвали 67 работодатели и близо 470 търсещи работа. Обявени са били 273 свободни работни места за работници за поддръжка, почистване на сечища, секачи, строители на сгради от сглобяеми елементи, мотокаристи, пакетировачи, пекари, шофьори, помощник-оператори, шлосери, водачи на мотокари, технически сътрудници, пакетировачи, машинни оператори в производство на картонени изделия, шлосери, продавач-консултанти, готвачи, камериери, сервитьори, помощник-готвачи, пиколо в ресторант, миячи на съдове, рецепционисти, бармани, общи работници, строителни работници.

На част от борсите са присъствали също представители на военните окръжия в Кърджали, Търговище, Варна, Добрич и Шумен, които са информирали за предстоящите конкурси за заемане на свободни длъжности в техните военни формирования.

Агенцията по заетостта планира през септември провеждането на 29 трудови борси, ако няма усложнения в епидемичната ситуация в населените места, където трябва да се проведат.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини