Кметът на Бургас разкри готови ли са детските градини за първия учебен ден

  • 10 септември 2020 13:51

  • 307
  • 1
Кметът на Бургас разкри готови ли са детските градини за първия учебен ден
© Pixabay

Всички бургаски детски градини са готови да посрещнат децата в първия учебен ден. Това обяви смета Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден в социалните мрежи. 

Той информира, че по-сериозни ремонти това лято са били извършени в старата детска градина в квартал "Сарафово" и в двора на ДГ „Раковина“.

В „Ален Мак“ в "Сарафово" бяха въведени всички необходими мерки за енергийна ефективност – полагане на хидроизолация на покрива, топлоизолация и боядисване на фасадата на сградата, които ще предоставят много по-комфортна среда на малчуганите в нея.

В ДГ „Раковина“ старите уреди на двора, бяха демонтирани, а плочките– премахнати. На тяхно място е положено ново покритие на алеите и нови съоръжения за игра на децата в двора. Монтирани са нови катерушки и комбинирани съоръжения и два батута. В момента се довършват терасите и стълбищата към градината, които също се обновяват.

За родителите, които не искат да пуснат децата си в детската градина, поради медицински причини, ще се предостави възможност за работа в електронна среда. Те ще могат да ползват програмата „Заедно ще се справим - игри и забавления у дома“, която ще намерят на smartburgas.eu, откъдето да изтеглят презентации и видео игри, разработени от съответната детска градина.

Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден напомня, че е забранено събирането на финансови средства от родителите на децата в детските градини за санитарни и хигиенни материали, играчки, дидактически материали, ремонт, оборудване, обзавеждане, познавателни книжки и учебни комплекти, с изключение на тези, предвидени за децата от яслените, 1-ва и 2-ра възрастова група.

Задължение на родителите на децата от всички възрастови групи остава единствено осигуряването на необходимите учебни пособия на детето за неговото пълноценно участие в процеса на обучение и възпитание.

 

Дистанционна форма на обучение става задължителна и за детските градини

Последвайте канала на

Novini.bg
307 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ГРЕШКА! ГРЕШКА НОВИНИ.БГ!

2020.09.10 | 14:14

1
Не кметът а КРАДЕЦЪТ НА БУРГАС....ХИЧ НЕ МУ ПУКА ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ... НА ГЕРБЕРАСТА!!!

Добави коментар

Водещи новини