Общо 739 са случаите на COVID-19 в Пазарджишка област от началото на пандемията

  • 09 септември 2020 16:27

  • 382
  • 0
 Общо 739 са случаите на COVID-19 в Пазарджишка област от началото на пандемията
© Getty Images

Общо 739 са случаите на COVID 19 в Пазарджишка област от началото на пандемията, а броят на починалите с коронавирус е 70. Това съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев след днешното присъствено заседание на кризисния щаб.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

В болница са настанени 39 пациенти, 6 от тях са на интензивно лечение, 123 се лекуват вкъщи, а броят на излекуваните е 504. За последните два месеца под карантина са поставени общо 2 154 души, посочи Мирев.

Директорите на всички училища в Пазарджишко са декларирали готовност да посрещнат учениците на 15 септември, информира началникът на Регионалния инспекторат по образование Валентина Кайтазова. Тя посочи, че учебният процес ще се провежда при спазване на всички задължителни и препоръчителни противоепидемични мерки. Всяко училище е обособило помещение за изолиране на дете със симптоми, до идването на родителите му. При необходимост училищата имат готовност да преминат в режим на обучение от разстояние, увери Кайтазова.

Д-р Магдалена Станева от РЗИ информира, че до момента 74 медицински лица от лечебни заведения в областта са били заразени с COVID 19, като 62 от тях са оздравели. На домашна изолация са седем, в болница са санитарка, фелдшер и медицинска сестра. Две са жертвите на коронавируса сред медицинския персонал- сестра в частна болница и шофьорна линейка от Спешна помощ в Пазарджик.

Директорът на РЗИ д-р Фани Петрова информира, че инспекцията е потърсила съдействие от общинския кризисен щаб във Велинград, поради увеличаващия се брой заразени в родопската община. Там до момента са диагностицирани 113 пациенти с COVID 19. Поради това се очаква щабът да вземе решение за ограничаване на събиранията на голям брой хора на едно място като сватби и други тържества, посочи д-р Петрова. Дадени са и допълнителни препоръки на многопрофилната болница във Велинград за стриктно спазване на мерките за безопасност и лечение на пациентите.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
382 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини