Почетни звания ще бъдат връчени на официалните тържества в Ловеч по повод Съединението

  • 03 септември 2020 14:21

  • 426
  • 0
Почетни звания ще бъдат връчени на официалните тържества в Ловеч по повод Съединението
© Wikipedia

Официалният празник по повод Съединението на България в Ловеч ще бъде съчетан с тържествено връчване на почетни звания и знаци на града. Причината е, че заради пандемията тази година не бе отбелязан празникът на Ловеч - 11 май, когато по традиция се връчват званията, съобщават от общинската администрация.

Тържеството на 6 септември /неделя/ ще започне от 11.00 часа пред сградата на Община Ловеч, при лошо време церемонията ще е в Ловчанското читалище. Началото на събитието ще бъде дадено с военна церемония с почетен караул и издигане на националното знаме.

Денят на Съединението ще се чества без официален ритуал поради епидемичната обстановка

Сред гостите ще са и удостоените с Почетни звания на Община Ловеч през 2020 г. - учителят Найден Ангелов и д-р Николай Райнов. Кметът ще връчи почетни знаци и на трима изявени ловчалии, отдали труд, енергия и усилия в подкрепа на люляковия град и неговите хора, допълват от администрацията.

В програмата са включени изпълнения на Общинския духов оркестър и на Детски танцов състав при Център за подкрепа на личностно развитие - Общински детски комплекс - Ловеч. Празничната програма ще продължава от 17.00 часа пред Ловчанско читалище. Концерт ще изнесе на Детски духов оркестър "Джуниър бенд" при Средно училище "Емилиян Станев" - Велико Търново.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
426 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини