Димитровград чества своята 73-годишнина

  • 02 септември 2020 09:41

  • 320
  • 0
Димитровград чества своята 73-годишнина
© Уикипедия

Димитровград чества своята 73-годишнина от обявяването му за град днес. Празничната програма ще започне по традиция с представянето на календара на общината за 2020/21 година, съобщиха от кметската управа.

Календарът е известен с това, че началото в него започва с отброяването на месеците от септември и завършва със септември следващата година. Само по себе си изданието има висока художествена стойност. Целият подбор от живописни картини в него е от фонда на Художествена галерия "Петко Чурчулиев", отбелязват от общината. Събитието ще се състои в лятната градина на Историческия музей.

В 19 часа в тържествена сесия ще заседава Общински съвет - Димитровград, а час по-късно изпълненията на Забавно-духов оркестър и военна рота ще сложат началото на програмата за празника на града. Предвидено е тържествено издигане на националното знаме на площад "България". Концертната програма ще продължи със спектакъл с участието на дамите от "Дестини квартет" и танцьорите от Общинския център за танцово изкуство "Галаксико".

Одобрен е проект за реконструкция на планетариума в Димитровград

Последвайте канала на

Novini.bg
320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини