Осигурен е временен подслон за останалата без дом жена от търговищкия квартал "Бряг"

  • 01 септември 2020 12:54

  • 168
  • 0
Осигурен е временен подслон за останалата без дом жена от търговищкия квартал "Бряг"
© Pixabay

Осигурен е временен подслон за останалата без дом жена от търговищкия квартал "Бряг". За седмица тя ще остана при роднина, а в това време от кметството ще обзаведат помещение в бившата здравна служба. Това каза кметският наместник Екатерина Кумпелова, предаде БТА.

Къщата и покъщнината на 60-годишната самотно живееща жена изгоряха вчера при пожар, тръгнал от съседски двор. Пострадалата е подкрепена веднага от местното население - осигурени са й дрехи и вещи от първа необходимост.

Жена остана без дом след пожар в търговищкия квартал "Бряг"

"Уведомихме и сина й, който живее и работи в София. Поради служебни ангажименти, ще пристигне тук най-рано в неделя", казва Кумпелова.

За инцидента е информирано и общинското ръководство в Търговище, откъдето ще осигурят необходимото за освежаване на помещението, както е мебели. Съседи ще дарят завивки, за да се подреди новият, макар и временен дом на пострадалата бивша учителка.

За ремонта и почистването ще помагат хора от временната заетост. Кметският наместник допълни, че пострадалата има доход - назначена е като "личен асистент". В бъдеще ще се мисли за по-сериозна подкрепа - от институции и фирми, за да се сдобие жената отново със свой дом.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини