Експерти на РИОСВ - Шумен са се погрижили за 17 птици през август

  • 27 август 2020 16:58

  • 294
  • 0
Експерти на РИОСВ - Шумен са се погрижили за 17 птици през август
© Pixabay

Експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен са се погрижили за 17 птици от началото на август досега, съобщават от пресцентъра й.
Девет щъркела, три птици от вида "Щиглец", "Обикновен мишелов", "Домашна кукумявка" и три "Черни бързолета" са спасени и донесени в екоинспекцията.


Мишеловът е бил с наранено дясно крило, домашната кукумявка e открита с нараняване на дясното око, а два от щъркелите - с луксация на дясно крило. Седем от пернатите са били твърде слаби, млади екземпляри, все още неумеещи да летят. Птиците са намерени в различни населени места на територията на областите Шумен и Търговище.

Трите птици от вида "Черен бързолет", в добро физическо състояние, са освободени в природата, а останалите са изпратени за лечение и доотглеждане в Спасителния център за диви животни "Зелени Балкани" в Стара Загора. За транспортирането на птиците до сградата на екоинспекцията и до спасителния център, съдействие са оказали и представители на Държавните горски стопанства в Омуртаг, Нови пазар и Смядово, допълват от пресцентъра на РИОСВ - Шумен.

Последвайте канала на

Novini.bg
294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини