Кметът на Русе иска възстановяване на ферибота между Русе и Гюргево

Възстановяването на фериботната връзка между Русе и Гюргево - това е била една от темите на разговор между кметовете на Русе и Тутракан - Пенчо Милков и Димитър Стефанов, и почетния консул на България в румънския град Плоещ Росен Русев, съобщават от пресцентъра на общинската управа в Русе.

По време на срещата са били обсъдени теми за необходимост от втори мост над река Дунав при Русе и от бакплатформа за превоз на коли и пътници между Тутракан и Олтеница.

По думите на Милков има голяма необходимост от намаляване на трафика по "Дунав мост". С изграждането на фериботна връзка между Русе и Гюргево, към която да се насочват камионите, ще се облекчи придвижването на леки коли по мостовото съоръжение. Преминаването на превозни средства към Румъния през Тутракан също ще намали трафика в източна посока.

Според Милков Русе и Тутракан работят интензивно и съвместно за развитието на целия регион, което несъмнено ще се отрази и на икономиката на двете общини.

От русенската община информират, че почетният консул на България в Плоещ Росен Русев е изразил желание активно да работи с румънските власти за постигането на тези цели.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет