Партизански наръчник как да (не)оцелеем по време на барикадите в София

  • 20 август 2020 13:37

  • 1089
  • 2
Партизански наръчник как да (не)оцелеем по време на барикадите в София
© Novini.bg

Лятото дойде и е на път да си тръгне, а в София все по-често се чувствам като в партизанска война. Значи точно мина от някъде и на връщане ме чака барикада, едни хора ме гледат лошо и не мога да се върна. Липсва ми само една пита с кашкавал под мишница, мандра, мелница накрая на града или една кирпичена къща, за да се почувствам баш като родителите на Митко Палаузов.

Измежду засадите в града буквално вече не знаеш как да организираш деня си, а протестите "обявяват", че ще се местят и ще "изненадват" с нови барикади. Честно казано първоначално си ми беше забавно. Но в момента в който бул. "България" само за малко е блокирана от два бетоновоза, в центъра изобщо не може да се слезе, а през Румънското посолство по-добре, съветвам ви, - не минавайте, имам чувството, че за да се придвижа в София, имам нужда не от навигация, а от партизански ръководител или поне от уменията на Мишел от Съпротивата.

Всъщност - казвам го честно - блокирана съм. Покрай коронавирус, епидемиологични и други обстановки почти не усетих някой някъде да ме е спрял. Но сега, покрай протестите, усетих какво значи наистина да те затворят. От известно време не само аз а и много хора се чувстват като партизани в собствения си град. Или като диверсанти, търсещи пътечка, по която да се промъкнат край блокадите. За да стигнат до офиса или дома си.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1089 2

Коментари 2

Добави коментар
Перо

2020.08.20 | 19:14

2
Комуниста може само да краде, убива, саботира и фалира! Смърт за червената чума
мииии

2020.08.20 | 14:12

1
вземаи една тояга,и които ти се изпречи!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини