Погребението на митрополит Амвросий ще е на 21 август

  • 19 август 2020 18:00

  • 509
  • 2
Погребението на митрополит Амвросий ще е на 21 август
© bulphoto (архив)

След като на 18 август, след продължително боледуване се престави в Господа Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий, съгласно чл. 84, ал. 1 от Устава на Българската православна църква - Българска Патриаршия, Светият синод в пълен състав се събра днес в 15.00 часа, на свое извънредно заседание. Това съобщи отделът "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ.

На заседанието, след като са се запознали със съобщението на овдовелия Доростолски епархийски съвет, синодалните архиереи са определили опелото и погребението на техния събрат да станат на 21 август, съответно от 9.00 часа - заупокойната Света литургия, и 10.30 часа - опелото.

Бойко Борисов: Бог да прости дядо Амвросий

За наместник на овдовелия Доростолски епархийски престол, който канонично да ръководи делата на епархията до избор на наследник на покойния митрополит Амвросий, Светият Синод единодушно е определил Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

е, всечестния клир и благочестивото паство на овдовялата Доростолска епархия и подновява призива си за сърдечна молитва за упокоилия се непрежалим епархийски митрополит и синодален архиерей.

"Вечна, блажена и светла да бъде паметта на преставилия се в Христа Господа Доростолски митрополит Амвросий! Бог да го прости!", се казва в съобщението от Светия синод.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
509 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
А на Фатмака Радев

2020.08.19 | 18:12

1
Кога?
00

2020.08.19 | 19:07

2
А тиквите гога ще ги берем?

Добави коментар

Водещи новини