Перник заделя 360 000 лв. собствени средства за справяне с дъждовните води

  • 18 август 2020 09:28

  • 234
  • 0
Перник заделя 360 000 лв. собствени средства за справяне с дъждовните води
© Булфото (архив)

Собствени средства в размер на 360 000 лв. отделя община Перник за справяне с дъждовните води, които се стичат от високите квартали на града, съобщи общинският пресцентър. Те достигат ул. "Софийско шосе", след което продължават към градската автогара и образуват завиряване на външноградската магистрала.

На ул. "Софийско шосе" строително-монтажните работи ще започнат до две седмици, а канализацията трябва да бъде готова до края на ноември. До средата на септември се очаква да бъдат финализирани ремонтите на ул. "Кракра" и ул. "Брезник".

Трите най-големи български фирми, специализирани в подмяна на ВиК инфраструктура, работят в Перник, е казал Станислав ВладимировСтанислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 г. в София. Завършил е средното си образование в. В момента те имат готовност да подменят 70 процента от водопреносната мрежа. Според работните им графици се движат в срок.

Община Перник ще залага във всеки годишен бюджет средства за дъждовна канализация успоредно с полагането на нова В и К мрежа, е заявил също Владимиров. По думите му последната градоносна буря над града и някои села е поредното доказателство, че проблемът е изключително остър. От следващата година, когато се налага преасфалтиране и основен ремонт на възлови улици, в проектите задължително ще се включва и дъждовна канализация, е уверил кметът, предаде БТА.

 

Изграждат нови дъждовни канализации в Перник, за да не попада отново градът под вода

Последвайте канала на

Novini.bg
234 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини