Санират сградата на община Кубрат с над 260 000 лв.

Община Кубрат ще получи над 260 000 лева безвъзмездна финансова помощ за саниране на сградата на общинската администрация. Средствата са по проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от местната управа.

Анексът към договора с Държавен фонд "Земеделие" е подписан вчера от кмета на общината Алкин Неби, пояснява БТА.


Разработката обхваща два подобекта. На построената през 1929 г. сграда, с архитектурно значение, ще бъде поставена топлоизолация от каменна вата, без да бъде засегнат външният й облик. Дограмата ще бъде подменена с висококачествена PVC петкамерна. Тя ще имитира дърво в бял цвят и ще съответства на оригиналната двукатна дървена дограма от края на 20 век. За административна сграда номер 3 и пристроения гараж към нея се предвижда полагане на външна топлоизолация и мазилка.

 

Фандъкова: 133 жилищни сгради в София се санират по Националната програма за енергийна ефективност

 

От общинската администрация информират още, че се работи и по облагородяването на популярната екопътека към бившата хижа в Кубрат и прилежащата зона за отдих.

Предвижда се да бъдат изградени туристически атракции в градския лесопарк. В района вече се възстановяват чешмите за питейна вода. Ще бъдат монтирани още пейки, беседка и кошчета за смет.

Коментари

 1. 2020.08.15 | 13:14
  За тези пари ще саниран целия град май пак крадете
 2. 2020.08.15 | 12:36
  Милион беше за една сграда.
 3. 2020.08.15 | 12:09
  И защо заблуждавате за пореден път тулупите и мисирките.Ще бъде санирана за 60хил.лева А ДРУГОТО ЩЕ СЕ ОТКРАДНЕ ОТ ШАЙКАТА.
 4. 2020.08.15 | 12:09
  Партийните фирми на ГЕРБ продължават да ограбват държавата с некачественото саниране. Нека хората да наблюдават дали след като залепат изолацията, слагат ситна мрежа и дюбели които държат мрежата и изолацията. Мрежата се слага като арматура която държи мазилката. Така изолацията изкарва повече време. Партийните фирми не слагат мрежа и дюбели и така ограбват държавата с милиони. Не допускаите саниране гейт да ограби общината в Кубрат.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет