МВнР приветства дипломатическия пробив между Израел и ОАЕ

  • 13 август 2020 21:29

  • 515
  • 0
МВнР приветства дипломатическия пробив между Израел и ОАЕ
© МВнР

От МВнР разпространиха до медиите изявление във връзка с постигната договореност за нормализиране на отношенията между Израел и ОАЕ. 

Вижте какво се казва в становището, публикувано без редакторска намеса: 

Днес стана известно, че Израел и Обединените арабски емирства с посредничеството на САЩ са се договорили да предприемат стъпки за нормализират отношенията помежду си. Предстои в близките седмици да бъдат сключени важни двустранни споразумения за сферата на сигурността, инвестициите, туризма, за директни полети и др. В рамките на постигнатите договорености Израел се съгласил да се откаже от по-нататъшно анексиране на палестински територии.

Израел и ОАЕ се договориха за пълно нормализиране на отношенията си

Приветстваме този изключителен по своето значение дипломатически пробив и поздравяваме договарящите се страни за това постижение. То може да отвори нова страница в историята на Близкия изток и да донесе мащабна промяна в живота на неговите народи, което несъмнено ще има позитивно отражение върху световния политически климат.

Надяваме се, че това събитие ще даде мощен импулс на усилията за преодоляване на конфликтите в този изстрадал регион и ще разкрие нова перспективи за изграждане на отношения на мир и добросъседство между държавите в Близкия изток като предпоставка за гарантиране на достоен живот и просперитет на бъдещите поколения.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
515 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини