КНСБ: Правителството прие идеите ни за подкрепа на родителите в кризата

Правителството вчера взе решение да подпомогне финансово родителите на деца до 14-годишна възраст при затваряне на училища и детски градини заради обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка.

В тази антикризисна мярка КНСБ съзира реализация на свои предложения, направени още в началото на извънредното положение през месец март. Макар и леко изменени, идеите на конфедерацията за подкрепа на семействата в условията на криза, са взети предвид от правителството и КНСБ изразява задоволството си от това. Със съжаление обаче отбелязваме, че промяната в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане не бе обект на предварително обсъждане в Националния съвет за тристранно сътрудничество, както е редно.

Дават 610 лв. на деца на работещи родители

Нашето очакване е, че мерките в подкрепа на семействата и родителите, които могат да останат без доходи поради неплатен отпуск, безработица и други обстоятелства в условията на карантина или дистанционно обучение на децата, тепърва ще имат голямо значение през есента и зимата.

От особена важност е, че най-после беше обърнато внимание на нуждите на самонаетите лица. Подоходният критерий, който ще бъде приложен за новите помощи, дава възможности на широк кръг родители да получат предвидената подкрепа.

КНСБ разглежда решението на правителството за подпомагане на семействата като част от втория пакет антикризисни мерки и очаква социалните партньори да бъдат активно включени в обсъждането на мерките в социално-икономическата сфера, предвидени за финансиране по React-EU за настоящата година.

Коментари

  1. 2020.08.18 | 00:11
    Вие сериозно ли ?!! От март до май,с какво помогнахте на родителите и на децата-децки градини и ученици? Грипната ваканция беше въведена много по рано от карантината?!! Сега ще помагате по съмнителен критерии, първо ще ги натъпчете по учелищата после ще се вайкате какво става??! Ще компенсирате учителите,а децата и техните родители?!! Честно казано Неви разбирам!
  2. 2020.08.13 | 15:12
    Малоумна работа. Минимална 1000 лв. Минимална пенсия 700 лв. и рязко вдигане на стандарта на живот! Мощна ревизия на телкове и лъжливи инвалиди! Затвор за боклуците подписвали въпросните документи! Само това ще спре протестите. Крайно време е хората в тая страна да живеят достойно!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет