Офроуд шофьори готвят протест заради забраната за качване на джипове до Рилските езера

От днес, 13 август, се забранява качването на джипове край Рилските езера.

Това става чрез специална заповед на министъра на околната среда и водите.

А шофьорите, които превозват туристите и организират офроуд разходки, се готвят за протест.

По думите им забраната погазва техните права, а пътят съществува от 1984 г. и досега не е имало проблем да се качват джипове до Седемте рилски езера. Според тях пътят е общински и не може да им бъде забранено да се придвижват по него.

Шофьорите разказват, че техни клиенти са хора, които ги е страх да използват лифта. Признават, обаче, че не са плащали данъци за своята дейност и „не издават касови бележки, защото нямат основание“. Цената за курс до Рислките езера или обратно е 15 лева. Средно правят по два курса на ден.

 

Не е ясно кой ще контролира джиповете към Рилските езера

 

Искаме да работим законно и да плащаме данъци и лицензи, но не знаме защо не ни позволяват. Искаме да знаем на какво основание ни спират“, заявяват шофьорите.

Коментари

 1. 2020.08.14 | 22:44
  Егати и нагледците.
 2. 2020.08.14 | 13:34
  Абсолютна лъжа... Ако искаха да са си направили туроператорски фирми и да си карат спокойно... Това е абсолютна лъжа че искали да си плащат данъци.... Като иска да са плати данъци от 15 лева ще му останат 2... Егаси и лъжата. На 15 лева са 2.5 ДДС, Бензин незнам колко ще му е да се качи. 10 % корпоративен данък, застраховки за превоз на пътници, психо тест и още и още.. . Алооо кой лъжете че искате да се редовни??
 3. 2020.08.13 | 18:31
  Свърши се тяхната :)
 4. 2020.08.13 | 17:52
  Най-големите измамници, 15 кинта ти взимат, качват те, и те зарязват на средата на пътя, защото се появили "рейнджъри" от горското. - А те си стоят там по цял ден. Но това не ти го казват като ти взимат 15те кинта, че драпаш по баира 1 час, за да стигнеш до края на лифта ... ЗАБРАНА ЗА ОФРОУДА !!! - И трошките да им вземат !!!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет