За Сорос, кремълските тетки и българската „свобода“

  • 11 август 2020 17:01

  • 6744
  • 0
За Сорос, кремълските тетки и българската „свобода“
© Getty Images

Понеже знам, че заглавието е накарало мнозина, които използват думата „соросоид“ като обида, да отворят, затова—за тях—ще се опитам да използвам прости думи и изречения, за да не ги обърквам. 

Да започнем с това, че Джордж Сорос след няколко часа ще навърши 90 години. Роден е на 12 август 1930 г. в Унгария. Той е евреин, който успява да оцелее през Холокоста. Милиардер е, което кара много хора да го мразят. Дарява за борбата с неграмотността и диктаторската и комунистическата пропаганди, което кара още повече хора да го мразят. 

Но това не е текст за Сорос. Не. Това е текст за онези, които използват името му, без да знаят кой е той, като обида, вярват, че да си нагъл и прост е ценност, за която трябва да се борят; и които смятат свободата за ненужен лукс, който не им трябва. 

Всички те се характеризират с агресия. Не могат да използват думи, а само агресивни нападки, заплахи и подигравки. Защото думите предполагат познания, а те живеят само на едната емоция: „харесва ми/не ми харесва“ и не могат да обяснят защо нещо им/не им харесва. И ги мързи да прочетат някоя книга или статия, която да ги образова. Четат кратки и силно емоционални послания, направени специално за тях—да им хванат погледа, в няколко реда да ги засипят с омраза и да ги пуснат бързо, преди да са се отегчили, да ходят да си пият ракията, докато акумулират омразата си. Нищо по-дълго от няколко реда не е в състояние да им задържи вниманието, което означава, че дотук вече сме се отървали от тях ,те са се отказали да четат и вече са отишли да пишат коментари във Фейсбук колко се дразнят от прочетеното. Може и да не четат, но това не ги спира да пишат. Na nqkakav si tehen си език които прили4а на балгарскийя. 

Никой от тях така и не може да обясни какво е „соросоид“, нито кой е Сорос. Но…

… но някак си всички те знаят, че той е евреин… Странно как ли? Как ли ТОЧНО тази част от пропагандата излиза първо в главата им. 

Ако се чудиш какво не ѝ е наред на България, но преследваш „соросоиди“, значи отговорът е: „ти“; ТИ си това, което не ѝ е наред на България. Злобен и неук расист, който си мечтае някак си да се обединят Третият Райх и Съветският съюз наедно и Сталинохитлер да те управлява. 

Сорос е един от хората, които са повлияли върху колапса на комунистическия режим в Източна Европа. Анти-Сорос атаките днес идват съчинени от едно място – Кремъл. Където и да ги видите по света, те са тръгнали от Кремъл. Проявяват се в САЩ… проследи веригата и ще стигнеш до някой финансиран от Русия републиканец; Англия—финансирани от Москва политици, като Фараж и Джонсън, Франция… същата работа – тръгват от френския пудел на Путин – Марин Льо Пен и баща ѝ. 

Когато си отвориш устата и „соросоид“ излезе от там, ми е ясно, че или си ограничен и си го вярваш това, или си много, много силно зависим от кремълската пропаганда и ти е част от служебните задължения да я разпространяваш. 

В Англия е модерно да наричат „соросоиди“ хората, които искат да подадат ръка на бежанците—които бягат с децата си от война. От другата страна—НЕсоросоидите, гордите бели защитници на… кой ги знае на какво—говорят за „инвазия“, докато гледат как пробита лодка с отчаяни хора се носи в океана. Докато хората отчаяно се опитват да спасят живота си, защото лодката им се пълни с вода, Саймън Джоунс от БиБиСи си стои спокоен, на сигурната си лодка и коментира, все едно е на мач, как онези правят инвазия на Острова. 

 

Както правилно беше отбелязано: само англичаните могат да колониализират половината свят и после да се оплакват от имигрантите. Но всяка история си има предистория. 

Атаките срещу Сорос, както и срещу Бил Гейтс, са написани, подготвени и изнесени от Кремъл и кремълските подлоги по света—бивши агенти на службите (ДС, например)… макар че „бивш“ агент на тези служби няма, но поне официално „бивши“…

Всеки, който обича диктатурите и диктаторите, има думата „соросоиди“ в арсенала си от глупости. Всеки. 

Ето ви пример какво смятат руските тетки за „свободата“ и нейните ценности: „Руска депутатка: Беларус прекърши гръбнака на либералните ценности“. 

Руска депутатка: Беларус прекърши гръбнака на либералните ценности

 

Ако не ви се чете, ще ви кажа, че, макар и да си мислите друго (защото вероятно сте нормални хора!), тя всъщност го е казала със задоволство, а не с критика. Кремълските тетки се радват, когато някой прекърши либералните ценности. Либерални ценности означава ценности на свободата, но както и с думата „джендър“, която означава чисто и просто „пол“ на английски, така и тези думи (либерални ценности) някой малоумник им наби ново значение и се опитва да ги представи, че означават „фалшиви ценности да свободията“… все едно сме в двора на Калигула, едва ли не. 

Знам, знам—обещах да използвам прости думи и изречения, но „онези“ вече са напуснали, не четат тук, отказали са се поне преди 10 изречения, спокойно; мога да си използвам и по-сложни препратки вече. 

Ето една снимка, на която се вижда как Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, се шегува. „Краварката е в левия ъгъл“. Препратка към популярна реклама, бъзик. Чувство за хумор. Те са политически опоненти, майтапи ги, така правят хората по цял свят, нищо страшно, дори е похвално, че го прави с чувство за хумор, а не със злоба. Но…

… какво, по дяволите, е това отдолу?! 


Някой, който и да е, представител на властта, говорейки по този начин, ВЕДНАГА, на секундата просто заявява, че хомофобията и езикът на омразата към различния са приемливи, че са легитимни. 

Това, което Тръмп направи в Америка, не беше да създаде расисти, те си бяха там и преди, но се срамуваха и си траеха. Той ги легитимира с езика си на омразата, те добиха смелост и изпълзяха. 

Мисля, че е Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г скоро пак ще забранява на някой да използва Фейсбук… 

***

Превръщаме се в държава на омразата, в която на всички нива е започната война срещу малцинствата и агресията и подигравките са напълно приемливи. 

Държава, в която за средство и оръжие на агресия вече масово се използват подигравките. Сядаш в някое заведение и ти дават меню, в което пише, че бобът струва 15 лв., а кафето – 4 лв. Не е Хилтън или Савой, или Риц, а най-обикновена кръчма с претенции. Ти им казваш, че могат да ходят да се гръмнат с тия цени, а те ти се подиграват, че си беден и че си „мизерник“, хаха, и не ти е там мястото, затова си недоволен, чувствай се виновен, че си такъв, а не си се съгласил да им се вържеш на измамата. Мястото ти не е тук.

Запомни тези думи: мястото ти не е тук. 

Ако си човек с увреждания, най-добре не излизай от вас; а ако излезеш, трай си, защото ако не си траеш, рано или късно ще „реагираш“ на някой бунак-тарикат и много, много пъти ще чуеш думите: „тоа сакатия“ по твой адрес. Ще ти обяснят, че, „като си сакат, къде си трàгнал бе!“ и „àре махай се!“

Ако искаш да минеш под радара, бъди сив, намръщен, мучи вместо да говориш, пръдни — помага да не те объркат за „некой умен“, изглеждай все едно ей сà че набиеш некой. Тогава си „наш човек“ и си защитен от проблеми. 

***

Ако прочетеш „Задочните репортажи“ на Георги Марков, с много тъга, ще установиш, че българите рязко са се променили след 1944 г. Дотогава са обичали свободата, тачили са я, най-малкото защото са помнили годините на Османската империя и как са ги третирали. Но едно от нещата, които новият окупатор – СССР, е направил, е било да избие всички, които са обичали силно свободата; и да накара останалите страхливо да възпитават децата си в това, че свободата не е чак толкова важна. Едно от най-силните оръжия на пропагандата е да накара поробените не да обичат, а да бягат от свободата, да ѝ се подиграват и да се подиграват на всеки, който я поиска. Сами да се контролират да не посмеят да се освободят. Като с казана на българите в Ада – сещаш се. 

И затова всеки, който защитава свободата, е сочен за „враг“ и му се приписват какви ли не измислени престъпления и грехове. Всеки опит за свобода се мачка. А изборът ти на какво да вярваш и на какво – не, не идва само от това дали си образован или не, а най-вече от това дали си добър човек или не. Разбираш защо така жестоко се дъниме, нали… 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
6744 0

Водещи новини