Ремонтът на околовръстния път в Исперих ще приключи до края на ноември

Ремонтът на околовръстния път в Исперих ще бъде приключен до края на ноември, съобщават от областната администрация.

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Евгени Драганов са инспектирали днес обекта и се запознали с напредъка по изпълнение на дейностите.

Укрепват свлачището край Асенова крепост

Техническите ръководители разяснили, че предвид натовареното движение с тежкотоварни камиони и наличието на новоизградена водопроводна и канализационна мрежа ще бъде извършен локален ремонт надлъжно по дължината на оста на пътя, като новата асфалтобетонна пътна настилка ще бъде изградена от няколко слоя, за да бъде устойчив на слягания. Ще бъдат подменени старите амортизирани бордюри по целия участък, ще се възстанови отводняването чрез почистване на канавките, повдигане на дъждоприемните решетки и капаци на ревизионни шахти на централния канал.

Дейности включват още полагане на хоризонтална маркировка и обновяване на пътните знаци. Ремонтно-възстановителните работи ще се извършват поетапно, като движението ще бъде в едната лента на улиците.

Общата стойност на видовете строително-ремонтни работи е за над 5,7 милиона лева. Отсечката е част от второкласния републикански път Русе-Кубрат-Исперих-Дулово, който преминава през три области: Русе, Разград и Силистра, допълват от областната администрация.

Коментари

  1. 2020.08.12 | 10:12
    Съмнявам се! Като гледам по цял ден как търсят само сянката за да стоят под нея....
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет