Вертолет се включи в потушаването на пожара в гористата местност между Лесово и Присадец

Вертолет „Кугър“ излетя в 7.30 ч. днес, 9 август, от авиобаза Крумово, за да се включи в потушаването на пожара в гористата местност между селата Лесово, област Ямбол, и Присадец, област Хасково.

Вертолетът е снабден със система за водоспускания за борба с пожарите и екипажът помага за овладяването на огнената стихия от въздуха в района на с. Лесово.

Бедствено положение в община Свиленград заради пожари

До 15.05 ч. военнослужещите от ВВС изпълниха 40 водохвърляния над района, обхванат от пожара. Днес в района между селата Лесово и Присадец са съсредоточени и екипи от две военни формирования на Сухопътните войски.

От 5.45 ч. 20 военни със специализирана техника от 42-ри механизиран батальон в Ямбол помагат за гасенето на пожара в гористата местност край с. Лесово. В действията за овладяването на огнената стихия се присъединиха и 20 военнослужещи от 31-ви механизиран батальон – Хасково. Те участват в гасенето на пожара в района на с. Присадец, област Хасково.

Коментари

  1. 2020.08.10 | 02:07
    Тиквата и шкембето ще гасят пожарите с летящите ковчези които скоро няма да ги получат. Но за сметка на това получиха огромни комисионни.
  2. 2020.08.09 | 16:25
    Нямали кой да ги поправя тези журналисти ВЕТОЛЕТ пълни двойкаджии
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет