На 22-ма курсанти от Военноморското училище бе присвоено първо офицерско звание

  • 09 август 2020 12:07

  • 998
  • 0
На 22-ма курсанти от Военноморското училище бе присвоено първо офицерско звание
© Булфото (архив)

Първо офицерско звание бе присвоено днес на 22-ма курсанти от Випуск 2020 "Добруджански" от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" на тържествена церемония на Морска гара във Варна, което е кулминацията на честванията на 141-та годишнина от създаването на Военноморските сили.

На церемонията присъстваха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, Варненският и великопреславски митрополит Йоан, кметът Иван Портних и др.

България преговаря с две държави за подводници

Лейтенантските си пагони получиха 16 момчета и 6 момичета. Първенец на випуск 2020, с успех 5.75 е Атанас Цветков от специалност "Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво", който получи пагоните си от министъра на отбраната. Вицепремиерът награди на първенеца с офицерска сабя, парична премия и военна литература. В специализация "Корабоводене за ВМС" първенец е Георги Петров. С най-висок успех във "Военноморски комуникационни и радиотехнически системи" е Виктория Станева, а в "Корабни машини и механизми" - Георги Стамов.

Каракачанов похвали курсантите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Министърът на отбраната и началникът на отбраната бяха посрещнати на Морска гара във Варна с военен ритуал, след което се проведе ритуалът по тържествено вдигане на флаговете на корабите от Военноморските сили на България.

Гостите на тържеството наблюдаваха по-късно военни демонстрации, а вечерта във Варна е концертът на Хора на ветераните.

Българският военен флот е създаден през 1879 г. в Русе. През 1897 г. започва изграждането на черноморския флот с главна база Варна. Празникът на ВМС е вторият неделен ден на месец август.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
998 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини