Ново обзавеждане ще получи Домът за стари хора във Велико Търново след спечелен проект на Общината

Ново обзавеждане ще получи Домът за стари хора във Велико Търново след спечелен проект на Общината, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Проектът на Община Велико Търново "Подмяна на част от наличното обзавеждане в Дом за стари хора "Венета Ботева" получи одобрение от Управителния съвет на фонд "Социална закрила" към Министерство на труда и социалната политика.

В Добричка област са осигурени инвестиции за близо 5 милиона лева чрез местните инициативни групи

Общата стойност на инвестицията в нови мебели и обзавеждане ще е в размер на 38 528лв., от които 33 828 лв. са безвъзмездно финансиране. Собственият финансов принос на Община Велико Търново е в размер на 4 700 лв.

В рамките на проекта ще бъде обновено остарялото и амортизирано обзавеждане в сградата на специализираната институция, част от което не е подменяно повече от 40 години. По този начин ще бъде осигурена по-комфортна и уютна среда за възрастните хора, настанени в специализираната институция. В момента те са 143-ма. Ще бъде подобрена функционалността и практичността на помещенията, в които те прекарват по-голямата част от деня си.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет